Călcatul cu abur: 7 sfaturi pentru călcatul perfect

Călcatul cu abur: 7 sfaturi pentru călcatul perfect

Cum să călcați cu abur pentru rezultate perfecte? Descoperiți sfaturile Polti pentru a evita greșelile.

 

Indiferent dacă sunteți un începător in activitatea de călcat sau căutați un sistem perfect de călcat cu abur fără efort, aflați o serie de trucuri care vă vor economisi timp și efort.

De la spălarea și punerea la uscat a rufelor, până la utilizarea corectă a fierului de călcat.


Iată 7 sfaturi utile pentru călcarea perfectă cu abur, care v-ar putea revoluționa viața.

 

1. Spălarea și punerea la uscat


Când ne gândim la călcarea rufelor, prea des uităm faza inițială de spălare. Pentru o călcare perfectă cu abur, este bine să începeți cu un tratament corect al hainelor din mașina de spălat. Folosirea spălării potrivite pentru diferite tipuri de articole de îmbrăcăminte și evitarea unei stoarceri prea puternice, vă vor ajuta să nu deteriorați fibrele.


Amintiți-vă întotdeauna să puneți corect rufele la uscat: separați rufele folosind umerase pentru a nu lăsa urme pe haine și cămăși

2. Călcați când hainele sunt încă umede


Deși poate părea banal, un sfat bun pentru călcarea cu aburi fără efort, este de a călca hainele când sunt încă umede. Umiditatea face procesul mai ușor și permite ca talpa fierului să alunece pe fibrele țesăturilor, reducând timpul și optimizând rezultatele.
 

3. Pregătirea stației de călcat


polti la vaporella

 

Utilizarea corectă a unei stații de călcat cu abur este o activitate de bază. Înainte de a începe călcarea, umpleți boilerul cu apă de la robinet (dacă nu este indicat altfel de producător), evitând substanțele chimice și aditivii artificiali, care ar putea deteriora componentele fierului, precum și țesăturile.


Așteptați până când fierul ajunge la temperatura corectă și începeti sa călcati, asigurându-vă că nu există pete pe haine, care s-ar putea lipi de fibre din cauza contactului cu aburul.
 

4. Reglați temperatura pentru fiecare tip de țesătură


Nu toate hainele și țesăturile sunt la fel. Pentru a călca cu abur fără surprize neplăcute pentru hainele tale cele mai delicate, nu uita să reglezi fierul la temperatura corectă, setându-l pe programul potrivit, în funcție de tipul de țesătură. În acest fel mătasea, lâna și tesaturile delicate, vor fi întotdeauna bine călcate.

 

5. Folosiți un mânecar


Călcatul cămașilor poate fi o sarcină foarte dificilă. Dacă manșetele, gulerele și nasturii vă înnebunesc, călcarea cu ajutorul unui manecar vă poate simplifica munca. Veți putea călca într-un timp scurt și cu rezultate satisfăcătoare.

 

6. Alegeți masa de călcat corectă


Împreună cu fierul de călcat, masa de călcat este unul dintre cei mai prețioși aliați pentru călcarea perfectă. Vă sugerăm să alegeți o masă suficient de lată, ușor de deschis și de închis, reglabilă pe înălțime, foarte stabilă si dotată cu manecar.


polti vaporella top

 

7. Curățați și întrețineți fierul de călcat


În sfârșit, pentru a folosi corect statia de călcat și a avea întotdeauna haine perfecte, nu neglijați curățarea și întreținerea acesteia. Goliți întotdeauna boilerul sau rezervorul de apă înainte de a-l depozita,  pentru a preveni formarea calcarului.

Dar acest lucru nu este suficient! Vă recomandăm să curățați periodic talpa și boilerul pentru a vă păstra statia pentru o lungă perioadă de timp și pentru a evita deteriorarea fibrelor.

Polti este singurul producator de electrocasnice din Europa care oferă în acest moment 10 ani Garanție la stațiile de calcat cu abur. Nu uita, insa, ca odata ce achiziționezi o stație de calcat Vaporella de la Polti, va trebui să completezi formularul online intr-un interval de 30 de zile. Descoperă și tu magia calcatului rapid și vino la Polti!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!