Cum să scăpăm de calcarul din fierul de călcat?

Cum să scăpăm de calcarul din fierul de călcat?

Soluții naturale sau produse specializate?

Aflați cum să curățați fierul de călcat de calcar.

Ați observat că iese apă murdară din fierul de călcat sau pete albe pe talpă?

Înseamnă că a sosit momentul să aflați cum să curățați fierul de calcar pentru a evita surprizele neplăcute.


eliminare calcar polti

 

La fel ca toate celelalte aparate de uz casnic cu boiler sau rezervor de apă și fierul de călcat necesită întreținerea periodică, pentru a-i garanta performanțe ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp.

In timp, mai ales dacă locuiți într-o zonă în care apa este deosebit de dură, particulele de calcar tind să se acumuleze și să formeze cruste pe talpă, în boiler și în rezervorul de apă.

Pe langă împiedicarea emiterii jetului de abur, acest lucru poate deteriora și materialul țesăturilor. De aceea, se recomandă întreținerea regulată a fierului de călcat.

Haideți să aflăm cum să eliminăm depunerile de calcar din fierul de călcat și toate remediile posibile pe care le aveți la dispoziție acasă.
 

Cum să eliminați calcarul din fier?

 

Acumulările de calcar pot afecta talpa, boilerul și rezervorul, compromițând funcționarea corectă a aparatului.

Există câteva precauții pentru a evita formarea calcarului în fier, care permit reducerea la minimum a operațiunilor de întreținere.

Utilizarea apei demineralizate sau a apei de la robinet (conform instrucțiunilor producătorului specificate in manualul de utilizare) și golirea întotdeauna a rezervorului sau a boilerului la sfârșitul fiecărei utilizări, reprezintă două sfaturi utile pentru utilizarea corectă a fierului și pentru a optimiza performanțele acestuia.
 

Remedii naturale pentru a curăța fierul de călcat fără boiler

 

Înainte de a achizitiona produse specializate, trebuie să știți că există mai multe remedii naturale pentru a curăța fierul de calcar.

O prima metoda constă în umplerea pe jumătate a rezervorului cu apa, plasarea unui recipient sub talpă și emiterea continuă a aburului până când toată apa a fost golită; în acest fel, presiunea aburului va îndepărta și resturile de calcar. Unele stații de călcat de nouă generație au o funcție specifică pentru a efectua acest tip de spălare.

Atenție la utilizarea apei distilate și a soluțiilor pe bază de oțet, deoarece acțiunea corozivă a oțetului poate deteriora componentele interne ale fierului.
Un alt remediu la domiciliu pentru a curăța talpa fierului, este utilizarea de bicarbonat de sodiu pentru a dizolva calcarul.

polti eliminare calcar

 

Turnați bicarbonatul într-un castron cu apă rece până când creați un fel de pasta; folosind o cârpă moale curățati talpa și eliminați resturile de calcar încrustate. Clătiți cu o cârpă umedă și curată înainte de utilizare.

 

Din aceași categorie: Cum aleg cea mai bună stație de călcat pentru nevoile mele?

 

Produse pentru curățarea fierului de călcat cu boiler | POLTI KALSTOP 

 

În cazul acestor aparate, remediile bunicii nu pot produce rezultatele dorite sau chiar pot deteriora aparatul. Din fericire, există produse anti-calcar pentru statiile de călcat cu boiler, care pot fi achiziționate ușor din magazinul nostru on-line.

Există produse specifice de prevenire a depunerilor de calcar în fierul de călcat. Aceasta este solutia anti calcar lichidă cu acțiune preventivă și adjuvantă, care trebuie introdusă direct în boiler în conformitate cu indicațiile și dozele recomandate de producător.


anticalcar polti kal stop
 

Solutia Anticalcar Polti KalStop este ideala pentru prevenirea depunerilor de calcar in interiorul aparatelor cu boiler si pentru imbunatatirea emisiei de abur. Kalstop FP2003 este un produs organic biodegradabil si non-toxic care impiedica depunerile de calcar prelungind viata aparatului cu boiler.

  • produs natural ce previne depunerile de calcar pentru electrocasnicele cu boiler sub presiune
  • ambalat in flacoane biodegradabile

Compatibil cu: Vaporella - Vaporetto (aparate cu boiler) - Vaporetto Lecoaspira - Unico
Pentru modelele cu boiler traditional: se utilizeaza jumatate de fiola/ 1 umplere a boilerului
Pentru modelele cu alimentare continua cu apa: 1 fiola se dilueaza in 5 l de apa



Există și modele de stații de călcat cu boiler dotate cu cu tehnologii inovatoare care împiedică efectele negative ale calcarului, care nu mai au nevoie de întreținere.
Indiferent de metoda pe care ati decis să o utilizați, nu uitați să practicați aceste operațiuni în mod regulat pentru a menține performanțele ridicate ale fierului dvs. și pentru a păstra frumusețea hainelor dvs. mai mult timp.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!