Aspiratoare fara sac

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre
In ultimii ani, piata de electrocasnice din tara noastra a introdus si a dezvoltat un nou segment de produse destinate curatarii si intretinerii locuintei: cel al aspiratoarelor fara sac.
Desi a aparut mult mai tarziu, gama de aspiratoare fara sac devine tot mai populara in raport cu cea a aspiratoarelor cu sac, dat fiind faptul ca beneficiile pe care le prezinta sunt mai numeroase si mai importante decat cele oferite de vechile modele.


Principiile de functionare ale unui aspirator fara sac

Marea diferenta dintre un aspirator fara sac si unul cu sac este, evident, absenta sacului de colectare, acesta fiind inlocuit de un recipient din plastic in care sistemul de aspirare a prafului va directiona toata murdaria colectata. Dupa umplerea recipientului de colectare, acesta se va goli, se va curata sub jet de apa si va fi pregatit pentru o noua folosire. Astfel, sacul de aspirare si dezavantajele acestuia sunt eliminate.

Dat fiind faptul ca sacul actioneaza ca un filtru in cazul modelelor respective, aspiratoarele fara sac vor proteja motorul folosind alt sistem. Astfel, pe langa recipientul din plastic in care se strange praful si murdaria, cele mai multe aspiratoare fara sac sunt dotate cu unul sau doua filtre suplimentare, care indeplinesc doua roluri deosebit de importante:
- protejeaza motorul de praful si impuritatile aspirate pentru a garanta o functionare corecta si de lunga durata;
- contribuie la evacuarea in casa a unui aer mult mai curat si lipsit de impuritati.

Majoritatea aspiratoarelor fara sac beneficiaza de sistemul de filtre HEPA, care se bazeaza pe un tip special de hartie cu mai multe straturi de filtrare a aerului.

In cazul in care alegi un aspirator fara sac, te vei bucura de aceste beneficii:

- in primul rand, nu va mai trebui sa cumperi saci de unica folosinta, motiv pentru care vei economisi sume importante de bani, iar costurile de intretinere asociate casei tale vor scadea;
- daca pana acum trebuia sa aerisesti fiecare camera dupa ce ai facut curat pentru a scapa de aerul incarcat de praf si particule, aspiratoarele fara sac vor elimina, in timpul functionarii, un aer proaspat si mai curat multumita filtrelor HEPA cu care sunt dotate;
- manevrarea si golirea de praf si mizerie a recipientului colector este o operatiune mult mai facila, care asigura faptul ca nu vei inhala praf ca in cazul folosirii sacilor.

Pentru a te putea bucura un timp cat mai indelungat de eficienta sistemului prezentat de un aspirator fara sac, este important sa nu uiti sa cureti periodic filtrele destinate retinerii particulelor foarte mici.
Cu toate acestea, in cazul in care vrei o functionare chiar mai eficienta si performante mai bune, poti alege din categoria de aspiratoare fara sac ciclonice.
Aceste aspiratoare fara sac se caracterizeaza prin prezenta in recipientul de colectare a unui curs de aer turbionar care separa particulele de murdarie normale de cele de mici dimensiuni.
Astfel, tehnologia multi-ciclonica va creste gradul de filtrare, multumita prezentei mai multor cicloane de mici dimensiuni ce insotesc ciclonul principal, acest sistem permitand captarea chiar si a celor mai fine impuritati si particule de praf.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!