Cu ce se începe curățenia în casă?

Cu ce se începe curățenia în casă?

Curățenia în casă este deosebit de importantă, fiind o sarcină care trebuie efectuată cu atenție și reluată ori de câte ori este nevoie. Deși aceasta este esențială pentru un stil de viață sănătos, trebuie să recunoaștem că nu este activitatea preferată a nimănui din moment ce poate răpi foarte mult timp și energie.

Atunci când vrei să începi curățenia în casă, este bine să te organizezi din timp și să creezi un plan pe care să îl urmezi. În acesta ar trebui să fie incluse task-urile pe care le ai de îndeplinit, camerele și piesele pe care vrei să le cureți, precum și rolul care îi revine fiecărei persoane din casă. Astfel, dacă vei ști cu ce se începe curățenia în casă, vei vedea că toată operațiunea se va desfășura mult mai simplu și mai rapid.

După ce ai făcut această listă, este recomandat să iei fiecare cameră pe rând. Înainte de a începe operațiunea propriu-zisă de curățare și igienizare, este recomandat să faci ordine între lucruri, să arunci obiectele de care nu mai ai nevoie, să le pui pe cele rămase la locul lor și așa mai departe.

De asemenea, dacă intenționezi să faci curățenie generală, este bine să speli întâi perdelele, lenjeriile de pat și/sau covoarele. Cât timp acestea se usucă, tu te poți ocupa de restul obiectelor care trebuie curățate.

Dacă vrei să descoperi cu ce se incepe curatenia in casa, iată câteva recomandări de care ar trebui să ții cont pentru a economisi cât mai mult timp și energie!


Curatenie generala cu aspirator cu abur polti

Curățenia în baie

  • Renunță la obiectele de care nu mai ai nevoie;
  • Cât faci curățenie, pune articolele de igienă personală deoparte;
  • Curăță și dezinfectează atât obiectele sanitare, cât și podeaua.

Curățenia în dormitor

  • Strânge hainele vestimentare și pune-le în dulap sau la spălat;
  • Pune lenjeria de pat la spălat;
  • Fă ordine pe noptieră și oriunde se adună obiecte decorative;
  • Curăță podeaua/covorul;
  • Spală geamurile.

Curățenia în living/sufragerie

  • După ce ai făcut ordine și ai pus lucrurile la locul lor, începe prin a șterge praful. Reține că praful se șterge întotdeauna de sus în jos;
  • Curăța canapeaua și fotoliile folosind un aparat de curățat cu aburi, care este deosebit de eficient și nu implică folosirea altor substanțe;
  • Scutură articolele textile de praf;
  • Aspiră podelele cu ajutorul unui mop sau aspirator cu aburi.

Se poate face curățenie în casă fără soluții chimice? Clar da!

În cazul în care vei fi curios să descoperi online mai multe sfaturi referitoare la curățenia în casă, vei observa că acestea te învață cum să organizezi produsele de curățare, cum să schimbi capul de la mop etc. Însă toate recomandările reprezintă extra muncă.

Dacă ți-ai dori să renunți la acest aspect al curățeniei, ai ajuns exact unde trebuie! Noi îți punem la dispoziție aparate de curățat pe bază de aburi, care au nevoie doar de apă și de o sursă de curent pentru a funcționa. Datorită temperaturii ridicate a aburilor, acestea elimină până la 99% dintre bacterii și microorganisme.

În funcție de dispozitivul pentru care optezi, vei putea să cureți mai multe suprafețe cu ajutorul aceluiași aparat. Și, în tot acest timp, vei renunța definitiv la substanțele toxice, care sunt dăunătoare atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea ta și a celor din casă.

Achiziționează acum un aparat de curățat cu aburi și vei vedea cum curățenia în casă devine „floare la ureche”!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!