Aparat de călcat vertical sau stație de călcat cu boiler? Ce alegem?

Aparat de călcat vertical sau stație de călcat cu boiler? Ce alegem?

Aparatul de călcat vertical este noua generație de fier de călcat dar care nu înlocuiește întotdeauna stația de călcat clasică cu boiler


Vă amintiți de primele modele de stații de călcat cu abur Polti Vaporella? Da, primele fiare de călcat profesionale cu boiler, care au ajuns în casele oamenilor la sfârșitul anilor 1970 pentru a ușura călcatul cu ajutorul puterii naturale a aburului?
 În acel moment era de neconceput să  te gândești să nu călci. Astăzi, acest obicei nu pare să se mai potrivescă și noilor generații. Din lipsă de timp, se preferă o modă „casual” realizată din țesături care nu mai necesită călcarea sau pur și simplu din „lene” călcatul a devenit o treabă casnică care a fost lăsată pe plan secund în familie.
Totuși, acest aspect nu se aplică în mod evident tuturor: călcarea cu abur contribuie la îngrijirea hainelor, rămânând o activitate indispensabilă și, uneori, chiar relaxantă pentru multe persoane.

Dacă pentru cei cărora nu le place să calce aparatul de călcat vertical reprezintă soluția ideală, practică și rapida, pentru cei care acordă o atenție extremă articolelelor de îmbrăcăminte, acest instrument reprezintă o valoare adăugată.

Aparatul de călcat vertical este o noutate în domeniul călcării. Spre deosebire de stația de călcat cu boiler, acesta este rapid și mai ușor de utilizat și de multe ori nu necesită o masă de călcat. Astfel, nu este necesar să rămâneți în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp, evitând și stresul brațelor și umerilor.

polti vertical styler

Există două tipuri diferite de aparate de călcat verticale: de podea, cu un corp foarte subțire și compact care poate deveni uneori și parte din mobilierul unei camere sau al unui dressing și portabil, de călătorie, ușor și compact, ideal pentru a-l lua cu tine chiar și în valiză. Ambele modele se pot alimenta continuu cu apă, fără a întrerupe sesiunea de călcat.


Modelul de podea este un dispozitiv dezvoltat pe înălțime, care ocupă puțin spațiu. Este echipat cu rezervor de apă, furtun pentru trecerea aburului și accesoriul (talpă) utilizat pentru a elimina cutele și mirosurile neplăcute. Articolele de îmbrăcăminte pot fi așezate pe un cuier sau atârnate pe suportul din dotare, care este de obicei reglabil pe înălțime, pentru o utilizare facilă și rapidă.

polti vaporella gsf60
Polti Vaporella GSF60



Modelul portabil are dimensiuni reduse datorită rezervorului de apă mai mic, fiind potrivit pentru bagajul de mână sau depozitarea într-un sertar. Îmbrăcămintea care trebuie călcată poate fi așezată pur și simplu pe pat sau pe o suprafață plană și va fi suficient să treceți cu talpa peste îmbrăcăminte, acordând atenție reglării temperaturii și aburului, dacă aparatul o permite, la fel ca modelele Polti.

polti gsm20
Polti Vaporella GSM20


În ceea ce privește viteza, încălzirea aparatului este un factor distinctiv: deși modelele recente de stații de călcat cu boiler se laudă cu incălzirea în câteva minute, aparatele de călcat vertical sunt gata în maxim 60 de secunde.

Călcarea orizontală cu un fier de călcat cu boiler vă permite să obțineți un rezultat perfect, datorită cantității mai mari de abur produse și a tălpii cu vârful de precizie care atinge cele mai fine detalii, eliminând cutele enervante.

Să nu uităm că majoritatea acestor modele pot fi folosite și pe verticală cu un confort maxim, datorită funcției Steam Pulse: aburul este emis independent la intervale regulate, fără a fi nevoie să apăsați continuu pe buton. Prin urmare, indiferent de fierul ales, călcarea verticală este, de asemenea, o metodă valabilă pentru reîmprospătarea țesăturilor și a textilelor din casă, eliminând mirosurile neplăcute.
De aceea poate deveni aliatul tau de neînlocuit atunci când îți schimbi garderoba!

polti la vaporella xt100 c
Stație de călcat cu abur Polti La Vaporella XT100 C și masă Vaporella Top



Dacă stația de călcat cu boiler vă permite să obțineți un rezultat impecabil, aparatul de călcat vertical se concentrează mai mult pe practicitate și pe ușurința în utilizare. Nu se poate spune că un aparat de călcat vertical înlocuiește performanța unei stații de călcat cu boiler, dar se poate dovedi a fi o soluție valabilă pentru cei cărora nu le place în mod deosebit să calce și sunt în căutarea unei soluții rapide, practice și care economisește spațiu.
Se poate dovedi de ajutor pentru cei care iubesc perfecțiunea: o retușare în ultimul moment a rochiei chiar înainte de a o purta, a feței de masă înainte de a-ți primi oaspeții sau o reîmprospătare pentru îmbrăcăminte tocmai scoasă din valiză.

Cine știe? Poate aparatul de călcat vertical va avea puterea de a transforma călcatul într-o plăcere chiar și pentru cei care se definesc „alergici la fier” !!!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!