În ce treburi casnice putem implica copiii în funcție de vârstă?

În ce treburi casnice putem implica copiii în funcție de vârstă?

În ce treburi casnice putem implica copiii în funcție de vârstă?


Suntem cu toții de acord ca nu este întotdeauna ușor să implici copiii în treburile casnice. Este însă suficient să îi facem pe cei mici să înțeleagă cât de importantă este colaborarea și cum putem transforma curățenia casei într-un moment de distracție!

Pentru a împărți treburile casnice, reuniți mai întâi întreaga familie, revizuiți tot ce este de făcut și decideți împreună cum să procedați. propunem să creați un program care să reprezinte vizual sarcinile de îndeplinit, un fel de mini foaie de parcurs, care vă va ajuta să gestionați ușor toate sarcinile. Evident, „înțelegerile” făcute pot fi oricând schimbate!

Sarcinile care pot fi date copiilor se schimbă în funcție de vârstă. Cu cât cresc mai mult, cu atât sarcinile pot deveni mai complexe. Mai jos le vom împărți în funcție de vârstă:

3-6 ani:

Udarea florilor, golirea mașinii de spălat și/sau a mașinii de spălat vase, punerea mesei

6-9 ani:

Aranjarea camerei și facerea patului, scoaterea gunoiului, plierea prosoapelor și tricourilor

10-12 ani:

Ștergerea prafului, ajutor în bucătărie, curațenie în baie


Desigur că trebuie să fii flexibil, nu totul poate/trebuie făcut perfect. De exemplu, la curățarea prafului sau a podelelor, unele locuri ar putea scăpa, mai ales în acele colțuri unde cei mici nu pot ajunge adesea. În aceste cazuri, echipează-te cu o mătură electrică fără fir cu aspirator portabil incorporat, precum Polti Forzaspira Slim SR110. Într-o clipă veți aspira chiar și murdăria care s-a strecurat în cele mai dificile spații ale casei.

polti sr 90
Polti Forzaspira SR 90



Cei mai în vârstă primesc întotdeauna sarcina ultimelor retușuri, după ce au terminat de curățat și de aranjat. Faceți întotdeauna o ultimă verificare și igienizați diversele spații, după ce au fost curățate, pentru a elimina complet germenii și bacteriile. După cum știți deja, nimic nu igienizează mai bine decât un bun aparat de curățat cu abur.


POLTI MOPPY
Polti Moppy


Există mai multe modele, potrivite pentru orice nevoie, precum Polti Moppy (util pentru cei care au nevoie de un instrument practic și mai ușor de gestionat) sau Polti Vaporetto Smart 100 - super echipat și eficient pe orice tip de suprafață.

polti smart 100
Polti Smart 100




După cum v-ați dat seama, este nevoie de foarte puțin pentru a-i responsabiliza și a-i face pe micuții casei mai empatici față de nevoile celorlalți.
 


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!