Cum să curățam și să organizăm frigiderul?

Cum să curățam și să organizăm frigiderul?

Credeți că frigiderul dumneavoastră este curat?!


Deseori nu ne dăm seama cât de multă murdărie se acumulează de-a lungul timpului in frigider și cum acest lucru ar putea dăuna produselor proaspete. Prin urmare, curățarea frigiderului ar trebui să facă parte din rutină – este o idee bună să curățați rafturile în fiecare lună și să profitați de această ocazie pentru a reorganiza produsele corect.

curatare frigider cu abur polti

Curățenia

Tot ce aveți nevoie pentru a face interiorul frigiderului să strălucească de curățenie este de un Set Doua Lavete Premium E-Cloth din Microfibra pentru Curatarea Bucatariei, 32 x 32 cm, Compartiment Abraziv si apă.

Lavetele din microfibră premium e-cloth elimină 99% dintre bacterii și mirosurile neplacute din frigider.


aparaet de curatat cu abur polti vaporetto

Setul E-Cloth de lavete premium din microfibră pentru curățarea bucătăriilor dispune de un compartiment abraziv pentru spălare fără zgârieturi, care vă permite să îndepărtați murdăria și grăsimea rezistente și lipite pe suprafețele bucătăriei. Acest lucru face din laveta premium din microfibră e-cloth alegerea perfectă pentru curățarea bucătăriei.

Lavete din microfibra premium e-cloth
 

1. Prima etapă a procesului de curățare este scoaterea tuturor alimentelor din frigider. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că o parte dintre aceasta ar putea să se altereze, faceți acest lucru în etape și incepeți cu ușa.


2. Scoateți rafturile și sertarele și stergeți-le cu atenție, apoi și interiorul frigiderului. Dacă există colțuri greu accesibile, utilizați o periuță de dinți pentru a le curăța mai ușor.


3. Aproape gata! Puneți rafturile și sertarele înapoi și nu uitați să stergeți rapid si exteriorul!

 

 

Organizarea

Acum, dacă frigiderul străluceste de curățenie, puteți trece la procesul de organizare.

greșeală foarte frecventă este depozitarea incorectă a alimentelor, ceea ce duce la alterarea lor chiar înainte de expirarea termenului de valabilitate.

Așadar, reorganizarea frigiderului nu trebuie sa fie doar estetică, ci și să înțeleagem exact unde trebuie plasat fiecare produs pentru ca acesta să se mențină proaspăt mai mult timp. De asemenea, profitați de această ocazie și verificați toate alimentele și aruncați-le pe cele care au expirat.

aparate cu abur polti vaporetto
 

Raftul de sus: Alimentele care nu trebuiesc gătite, băuturi și alte alimente care vor expira curand – aceasta este cea de-a doua parte mai caldă a frigiderului.


Raftul din mijloc: Toate produsele lactate, inclusiv brânza, laptele și untul, precum și ouăle. Toate aceste produse au nevoie de temperaturi constante și ar trebui păstrate departe de rafturile de pe ușă.


Raftul de jos: Carnea și peștele crude, deoarece aceasta este cea mai rece parte a frigiderului. Acestea ar trebui să fie întotdeauna ambalate cu grijă pentru a evita contaminarea încrucișată și niciodată să nu fie plasate lângă alte alimente. Dacă doriți să le acordați o atentie deosebita, puteți să le creați și sertarul propriu folosind un recipient transparent din plastic.

curatare frigider cu abur polti
 

Sertare: Legume, salatele și fructele. Acestea sunt concepute pentru a menține produsele la un anumit nivel de umiditate, astfel încât să nu se altereze prematur. De asemenea, acestea nu ating spatele frigiderului, care este predispus la înghețare și ar putea afecta legumele proaspete.


Rafturile de pe usa: Aceasta este cea mai caldă parte a frigiderului, deci păstrați doar produse care conțin conservanți, cum ar fi: condimentele, borcanele de gem și sucurile.

Amintiți-vă că nu toate produsele proaspete trebuie păstrate în frigider! Roșiile de exemplu, își pierd savoarea atunci când sunt refrigerate, iar varza se pastreaza perfect in afara frigiderului pentru câteva zile.

Rădăcinoasele, cum ar fi cartofii și ceapa, nu trebuie să fie refrigerate deloc, iar merele stau foarte bine în bucătărie, mai ales că ele produc etilenă, un gaz care face ca fructele să se coacă și din acest motiv ar trebui să fie ținute departe de alte produse.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!