Certificări ISO 14001 și ISO 45001 pentru Polti

Certificări ISO 14001 și ISO 45001 pentru Polti

Obținerea acestor certificări voluntare privind mediul, sănătatea și siguranța lucrătorilor, este un proiect care se încadrează în viziunea mai largă a companiei privind managementul problemelor ESG.

Polti, un jucător important pe piața de Electrocasnice Mici cu game de produse în continuă extindere și lider în utilizarea aburului atât pentru călcat cât și pentru curățarea casnică și profesională, anunță obținerea a două certificări importante, ISO 14001: 2015 privind managementul mediului și ISO 45001: 2018 privind sănătatea și securitatea în muncă.
Ambele sunt certificări de sistem: prima îndrumă compania astfel încât să implementeze acțiunile necesare pentru a activa un sistem de optimizare a performanței de mediu, a doua are ca scop îmbunătățirea securității și păstrarea sănătății lucrătorilor prin aranjarea muncii în siguranță și sănătos, prevenind orice riscuri şi promovarea celor mai bune condiţii pentru îndeplinirea atribuţiilor proprii.

Realizarea ISO 14001:2015 și ISO 45001:2018 reprezintă un obiectiv important printre numeroasele activități care fac parte din planul multianual de sustenabilitate definit de Polti în urma importantei colaborări începute cu centrul de cercetare Sustainability Lab al SDA Bocconi School of Management, un plan de acțiune coordonat cu obiective clare, măsurabile, în concordanță cu parametrii ESG - de mediu, social, guvernanță.
Ambele certificări sunt rezultatul unei alegeri voluntare pe care Polti a decis să o întreprindă cu scopul de a adopta un sistem de management modern, care să permită optimizarea proceselor sale în ceea ce privește o mai mare eficiență, reducerea impactului asupra mediului și siguranța, sănătatea și bunăstarea angajaților săi.



Francesca Polti, Chief Executive Officer și Președinte Polti Spa

„Decizia de a obține și certificarea în Siguranța Ocupațională și Managementul Mediului face parte din proiectul de durabilitate înțeles în sensul său cel mai larg, care pentru noi înseamnă progres combinat cu protecție, îngrijire, respect și etică la 360°. Doar prin asumarea unor angajamente concrete supuse validării de către terți vom putea spune cu adevărat că suntem pe cale de a urmări „o dezvoltare care să fie capabilă să asigure satisfacerea nevoilor generației actuale fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și realiza propriile obiective” (Raportul ONU Viitorul nostru Comun - 1987)” - Francesca Polti, Chief Executive Officer și Președinte Polti Spa.


Participarea și implicarea activă a oamenilor de la toate nivelurile au jucat un rol fundamental în obținerea rezultatului; procesul de certificare a făcut posibilă identificarea și implementarea imediată a unor noi proceduri atât în ​​ceea ce privește metoda de lucru, cât și sustenabilitatea mediului, inclusiv, de exemplu, testarea modelului de recuperare a apei a tuturor liniilor de reducere a deșeurilor, identificarea oportunităților de îmbunătățire pe baza rapoartelor directe de la angajații și, nu în ultimul rând, înființarea unui comitet intern care monitorizează constant procesele și implementează orice acțiuni corective.

„Procesul de certificare a implicat, în toate fazele sale, personalul companiei, promovând creșterea și abilitățile oamenilor și contribuind la crearea unei și mai puternice conștientizări a problemelor de sustenabilitate, respect pentru mediu și standarde de siguranță la locul de muncă. Astăzi, angajații înșiși sunt cei care participă proactiv la semnalizarea și sugerarea oricăror domenii de îmbunătățire. Sistemele de management ISO 14001:2015 și ISO 45001:2018 oferă marele avantaj de a ajuta la menținerea atenției continue la schimbările din context, nu doar pentru a minimiza riscurile, ci și și mai ales pentru a profita de oportunități de îmbunătățire” - explică Antonella Raganato, QHSE & Regulatory Affairs Manager al Polti SpA, care a urmat întregul proces pentru obținerea certificărilor.

Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!