Alergiile cauzate de animalele de companie! Cum ne protejăm?

Alergiile cauzate de animalele de companie! Cum ne protejăm?

Mai mult de 40% dintre români își impart spațiul locativ cu un animal de companie și au declarat ca nu ar putea trăi fără acesta!

Dar cum să ne protejăm în  cazul alergiilor?

Știm bine că nu există câini sau pisici  “hipoalergenici”. Din acest motiv, este necesar să identificăm problema cât mai curând posibil și să adoptăm toate măsurile posibile pentru a ne continua coabitarea cu micii noștri pieteni.
Alergenii sunt inofensivi pentru cea mai mare parte a oamenilor, dar declanșează reacții excesive ale sistemului imunitar pentru persoanele alergice.

aspirator polti cu filtrare prin apa


 

Contrar a ceea ce se crede în general, principala sursă de alergeni nu este blana animalelor ci proteinele care se gasesc în salivă și resturile de piele. Acestea sunt colectate de blană împreună cu alți alergeni care se află deja în mediul înconjurator, cum ar fi polenul și acarienii.

Eliberarea alergenilor în aerul casei are loc într-un mod destul de simplu, prin perierea sau mangâierea animalulțelor dar și prin ștergerea prafului în mod tradițional sau prin utilizarea unui aspirator fără un sistem adecvat de filtrare.
 

Odată ce devin volatile, particulele pot ramane în aer chiar și câteva luni

În general, simptomele unei alergii apar în timpul contactului cu animalele sau la scurt timp după și se prelungesc pentru o anumită perioadă deoarece alergenii rămân în aer, pe mobilă sau pe îmbracăminte.

Dacă experimentați rinitecongestii nazale, lacrimare sau mâncarimea ochilor în prezența unui animal de casă, sunteți probabil alergic. În unele cazuri se întâlnesc chiar și reacții cutanate, dificultați de respirație sau astm.

Medicul vă va prescrie un test pentru alergii și o testare imunologică pentru un diagnostic exact și pentru stabilirea unui tratament care să vă ajute să controlați simptomele fară a fi necesar să vă separați de prietenii voștri cu patru picioare.

În plus față de tratamentul prescris de imunolog, cel mai bun mod de a evita reacțiile alergice este să limitați contactul cu alergenii:

– sa nu țineți animaluțele in camera in care dormiți si departe canapele și fotolii
– indepartarea covoarelor și a mochetelor care pot reține cantitați mari de alergeni
– sa rugați o persoană care nu este alergică să perieze animăluțele în mod regulat, măcar o dată pe saptamână, în afara casei
– înlocuirea așternuturilor de pat și utilizarea de saltele hipoalrgenice
– sa nu imbrățișați animaluțele pentru a evita contactul direct cu ochii și cu căile respiratorii
– utilizarea exclusiv a aspiratoarelor dotate cu filtru HEPA care îndepartează alergenii de pe suprafețe și din aer, reținându-le în interiorul filtrului
– schimbarea hainelor dupa un contact îndelugat cu animăluțele
– utilizarea unui filtru de aer dotat cu filtru HEPA măcar 4 ore zilnic, poate fi de ajutor pentru îndepartarea alergenilor din aer
 curațarea cu abur a tuturor suprafețelor lavabile din casă pentru eliminarea alergenilor, înainte de a aspira 

Aparatele cu filtru HEPA și filtru de apă, împiedică reîntoarcerea în aer a alergenilor, nu doar în timpul operațiunilor de curățenie ci și în momentul golirii recipientului de colectare, deoarece impuritățile  alunecă împreună cu apa.

aspiratoare cu abur polti

“British Allergy Foundation” a recunoscut aparatele Polti Vaporetto Lecoaspira si Forzaspira Lecologico acordându-le  “Sigiliul de Aprobare ”, pentru produse eficiente în eliminarea alergenilor. 

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!