Predispus la alergii? Iată de ce este important să folosești un aspirator profesional cu filtre HEPA!

Predispus la alergii? Iată de ce este important să folosești un aspirator profesional cu filtre HEPA!

Dacă deții deja un purificator de aer sau un aspirator profesional, probabil că ai întâlnit cel puțin o dată termenul de filtru HEPA. Acest filtru a devenit foarte popular în ultimul timp, fiind un indicator de performanță pentru o gamă diversă de electrocasnice. Cu toate acestea, multe mărci din prezent pretind că aparatele lor beneficiaza de “adevăratele filtre HEPA”, fără a oferi specificații în acest sens, precum clasa de HEPA, care diferă în funcție de procentajul de particule filtrate. Astfel, pot exista filtre HEPA H10, care garantează filtrarea a peste 85% din particule și filtrele HEPA H13 care absorb până la 99.95% din particule.

În acest articol, vom discuta pe larg despre cum putem evita alergiile prin folosirea de aspiratoare profesionale cu filtre HEPA. Un studiu condus în SUA ne arată că 68 de procente din familiile americane dețin un animal de companie. Fie că vorbim de un pui de câine, o pisică sau chiar rozătoare, uneori se întâmplă să dezvoltăm diverse alergii. Astfel, un aspirator profesional echipat cu filtre HEPA ne poate ajuta să reducem aceste simptome neplăcute.

Ce trebuie făcut când apare o alergie?

Din păcate, nu există animale de companie hipoalergenice. Astfel, va trebui să identificăm cea mai bună metodă, care ne permite să conviețuim în continuare alături de micuțul patruped. Alergenii sunt inofensivi pentru majoritatea persoanelor, însă pot declanșa reacții ale sistemului imunitar la persoanele sensibile.

Contrar opiniei populare, nu părul animalelor este principala sursă de alergeni, ci proteinele din salivă și din celulele moarte. Acestea sunt colectate în blană, alături de alți alergeni precum polenul sau acarienii. Astfel, transferul alergenilor are loc nu doar atunci când îl periem pe micul nostru companion, ci și când măturăm sau aspirăm cu un aspirator fără filtre HEPA. Aceste particule pot ramâne în aer chiar și luni întregi!aspirator cu abur profesional polti

             Sigiliul British Allergy Foundation


 

În general, simptomele alergice apar în timpul contactului cu animalul de companie sau imediat după, deoarece alergenii rămân în aer, pe mobilă sau pe articolele vestimentare. În cazul în care întâmpini diverse simptome, precum rinita, congestii nazale sau lacrimare la contactul cu un animal de companie, este posibil să fii alergic. În cazurile foarte grave, pot apărea erupții la nivel epitelial, dificultate la respirare sau chiar astm. În aceste circumstanțe, cea mai bună metodă de a evita reacțiile alergice, este să limitezi contactul cu particulele din aer, alături de un tratament prescris de doctor.
 

Iată și câteva sfaturi pe care să le iei în considerare pentru evitarea alergiilor:

  • Nu lăsa animalele de companie în dormitor, sau pe canapea/fotoliu;
  • Perie animalul de companie cel putin o dată pe săptămână, în afara casei;
  • Schimbă des așternuturile sau cuverturile;
  • Folosește un aspirator profesional cu filtre HEPA. Acestea rețin și cele mai mici impurități, precum polenul sau acarienii.
  • Schimbă hainele după un contact prelungit cu animalul de companie;
  • Spală toate suprafețele înainte de aspirare, sau, mai ușor, folosește un aspirator profesional cu abur, care dezinfectează și distruge majoritatea alergenilor de acest tip.

Aspiratoarele profesionale cu abur de la Polti sunt cea mai bună alegere pentru cei care suferă de alergii. Filtrul HEPA previne revenirea alergenilor în aer după aspirare, dar și după golirea recipientului de colectare. Caută pe site aspiratoarele profesionale cu filtre HEPA 13 și beneficiază de cel mai curat aer, chiar la tine acasă!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!