Cum să citim etichetele hainelor?

Cum să citim etichetele hainelor?

Cum să citim etichetele hainelor? Să învățăm simbolurile de pe etichete: de la spălat pană la călcat

 

Ni se întâmplă tuturor să cuparăm o rochie specială: drama apare când trebuie să o spălăm sau să o călcăm. Acest lucru se poate întâmpla chiar și în cazul materialelor aparent ușor de manevrat. În orice caz, înainte de a spăla, de a usca sau de a călca un articol de îmbrăcăminte, este recomandat să citiți etichetele pentru a nu risca să aveți pulovere scurtate, lenjerie multi-colorată sau pantaloni care devin pantaloni scurți.

Citirea etichetelor este importantă nu numai pentru îmbrăcăminte ci și pentru țesăturile din casa. Etichetele conțin diferite informații, inclusiv compoziția țesăturii, indicarea procentuală a fibrelor, simboluri pentru spălarea manuală sau în mașina de spălat, simboluri de călcare și uscare, simboluri pentru curățarea chimică.

Nu toate aceste simboluri sunt ușor de înțeles: unele sunt intuitive, altele sunt mai greu de ghicit. Prin urmare, este util să știm cum să citim etichetele pentru a evita rezultatele neplăcute.

Să privim împreună simbolurile și semnificațiile lor.
 

# 1 Etichete pentru spălare

Înainte de spălarea unui articol, este important să aflați mai multe despre țesătura din care este confecționat. De asemenea, cunoașterea proceselor textile ale produsului este utilă pentru a evita deteriorarea prin spălare. Dar aceste informații nu apar pe etichetă.

Pentru a spăla articolele de îmbrăcăminte, este necesar să urmați indicațiile de pe etichetele de spălare. Aceste arată dacă trebuie spălate sau nu în mașina de spălat, la ce temperatură, dacă trebuie să le pălați manual și dacă este posibilă folosirea înălbitorilor sau nu.

polti
Spălare în mașina de spălat            Spălare în masina de spălat                 Nu stoarceți

polti


Spălare manuală                    Nu folosiți înălbitor                    Nu se spală
 

                                                                                                                                          


# 2 Etichete pentru călcat

Chiar și călcatul devine o problemă dacă nu acordați atenție etichetei. Este esențial să se ia în considerare materialul din care este confecționată îmbrăcămintea pentru a obține rezultate optime de călcare.

Stație de călcat cu abur sau fier tradițional? Temperatură ridicată, medie sau joasă? Este importantă ajustarea temperaturii în funcție de țesături. Dar chiar și acest lucru nu mai este o problemă pentru cei care sunt în pas cu tehnologia.

Cu ajutorul stațiilor de călcat cu boiler, cum ar Vaporella de Polti, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la țesătură.

Cu programele presetate, presiunea aburului și temperatura tălpii sunt ajustate automat pentru a întinde în mod adecvat fiecare țesătură. Astfel cutele se întind fără efort!

polti vaporella
 

 Nu se calcă              Nu se calcă cu abur              Călcat cu sau fără abur
polti vaporella

Temperatură joasă                  Temperatură medie                   Temperatură înaltă

(sintetic, nylon, poliester)                                         (lană, mătase)                                                         ( bumbac, in)
 



vaporella t100c
Stație de călcat cu abur Polti La Vaporella XT100 C
 

În cele din urmă, o sugestie suplimentară care se aplică ca regulă generală: dacă îmbrăcămintea este compusă din diferite tipuri de țesături, trebuie respectate instrucțiunile referitoare la cea mai delicată parte a produsului.

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!