Cum să curățăm cu abur salteaua de pat?
Descoperă 5 reguli pentru a obține o saltea perfect curată și igienizată.
Curățarea saltelei este adesea subestimată, în ciuda faptului că este una dintre treburile casnice care trebuie luată în considerare, având în vedere importanța acesteia. Dormitul pe o saltea curată nu numai că îmbunătățește calitatea somnului, ci este, de asemenea, benefic pentru protejarea sănătății.
În timp, praful, acarienii și bacteriile foarte nocive se ascund în saltea și pot provoca reacții alergice severe. Acesta este motivul pentru care este important să dedicați o parte din programul lunar de curățare a locuinței pentru igienizărea saltelei.
La fel ca în cazul curățeniei zilnice, este posibil să curățăm și salteaua prin metode naturale.
Cum se curăță ecologic salteaua? Curățarea cu abur este soluția care exclude utilizarea substanțelor chimice.
Aspirator cu abur Polti Lecoaspira
Iată 5 reguli pentru a avea întotdeauna o saltea curată și igienizată.
Întoarceți salteaua la fiecare 3 luni
Pentru a menține forma saltelei dvs., este recomandat să o întoarceți cel puțin la fiecare schimbare de sezon. În acest fel greutatea este distribuită în mod egal pe ambele părți, fără a folosi intens continuu aceleași puncte.
Aerisiți-o zilnic și aspirați-o cel puțin o dată pe săptămână
De multe ori ne concentrăm pe îngrijirea îmbrăcăminții deoarece sunt în contact direct cu corpul, dar și salteaua necesită o întreținere bună, pentru a asigura o odihnă sănătoasă.
Încercați să aerisiți salteaua în fiecare zi, la fel ca cearșafurile și, ori de câte ori este posibil, folosiți accesoriul special al aspiratorului pentru a îndepărta praful, acarienii și părul.
Neutralizați acarienii și alergenii
Un aparat de curățat cu aburi este ideal pentru eliminarea acarienilor de pe saltea și evitarea apariției alergiilor. Aburul cu temperatură ridicată, este capabil să neutralizeze aceste insecte microscopice și potențial dăunătoare.
Încercați să igienizați salteaua cu abur o dată pe săptămână (în fiecare zi dacă sunteți deja alergic) asigurându-vă că este complet uscată înainte de a pune din nou cearșafurile. Dacă aveți norocul să aveți un aparat care combină emisia aburului cu aspirația puternică, această operațiune va fi și mai ușoară, deoarece în timp ce aburul ucide acarienii, aspirația îi îndepărtează împreună cu orice umiditate reziduală.
Îndepărtați petele
Oricât de neplăcut ar fi să recunoaștem, nu este neobișnuit să găsești pe saltea mici pete de transpirație sau pete de sânge. Acesta este locul în care ne odihnim, așa că abordarea noastră ar trebui să fie întotdeauna „fără substanțe chimice”.
Iată câteva remedii naturale pentru a îndepărta petele de pe saltea:
Petele de transpirație
Udați pata cu apă și presărați cu bicarbonat de sodiu; frecati ușor si apoi lasați să se usuce. Îndepărtați cu un aspirator.
Petele de sânge
Aplicați o soluție formată din 100 g bicarbonat de sodiu și o jumătate de litru de apă rece și lăsați-o 30 de minute. Folosiți o cârpă umezită cu apă rece pentru a îndepărta totul și ștergeți cu prosoape de hârtie pentru a se usca.
Parfumați salteaua
Unele produse de curățat cu abur au, de asemenea, o funcție de parfumare a suprafețelor și a încăperilor și vă pot lăsa salteaua și mai „proaspătă”. Alternativ, puteți încerca această tehnică: umpleți un borcan cu bicarbonat de sodiu și adăugați câteva picături de ulei esențial. Închideți borcanul și agitați energic pentru a difuza uleiul esențial. Presărați salteaua cu bicarbonat de sodiu parfumat și lăsați-o să acționeze 15 minute, apoi aspirați pentru a îndepărta reziduurile.