Aspirator cu abur: 5 greșeli care trebuie evitate în timpul curățeniei

Aspirator cu abur: 5 greșeli care trebuie evitate în timpul curățeniei

Un aspirator cu abur este un ajutor important în curățarea casei: cu un singur aparat puteți îndepărta praful și murdăria, spălând suprafețele cu puterea igienică a aburului.


polti unico

Polti Unico

 

Cu toate acestea, în timpul fazelor de curățenie, sunt adesea comise erori semnificative care riscă să submineze toate eforturile depuse sau, chiar mai rău, să provoace daune în casă.

Dacă acest lucru este adevărat chiar și pentru metodele de curățare tradiționale, atunci când curățați cu ajutorul aburului, este nevoie de mai multe trucuri care vă vor permite obținerea rezultatelor optime fără eforturi prea mari.

Dacă sunteți destul de norocoși să aveți un aspirator cu abur, fiți atenți la aceste 5 greșeli pe care nu ar trebui să le faceți niciodată.
 

1. Îndepartarea prafului și a murdăriei înainte de spălare
 

În curățenia domestică, este o regulă bună să porniți întotdeauna de sus în jos. Printre greșelile cele mai frecvente in timpul curățeniei este cu siguranță începerea de la podele. Înainte de spălarea podelelor, cel mai bun sfat este să eliminați mai întâi murdăria și praful, începând cu mobilierul, ornamentele și suprafețele verticale, apoi continuați cu podelele.

Atunci când utilizați un aspirator cu abur, este necesar să aspirați mai întâi suprafețele pentru a îndepărta murdăria, apoi continuați cu activarea funcției de abur și aspirare pentru spălarea și uscarea suprafețelor. În acest fel, veți obține rezultate mai bune în ceea ce privește igiena și curățenia.
 

2. Setarea jetului de abur

Unul dintre avantajele utilizării unui aspirator cu aburi pentru curățarea casei este capacitatea de a curăța și de a dezinfecta toate tipurile de suprafețe și aproape toate tipurile de podele.


polti unico

Polti Unico
 

Înainte de a utiliza aburul, nu uitați să reglați intensitatea jetului în funcție de tipul de suprafață care trebuie curațată, pentru a respecta chiar cele mai delicate materiale. Evitați îndreptarea jetului de abur direct pe obiectele delicate sau pe suprafețele prea reci, fara a regla intensitatea, deoarece acestea pot fi deteriorate datorită schimbării temperaturii.
 

3. Curățarea frecventă a filtrelor


filtru polti unico

Curățare filtre Polti Unico

Necurățarea filtrului aspiratorului cu aburi este cu siguranță una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face. Curățarea filtrului este esențială nu numai pentru funcționarea corectă a aspiratorului, ci și pentru obținerea rezultatelor optime în ceea ce privește igiena și curățenia casei.


Curățarea filtrelor nu este atât de complicată: în majoritatea cazurilor, este suficient să le treceți pe sub jetul de apă de la robinet și să le lăsați să se usuce. Această operațiune trebuie efectuată în mod regulat pentru a păstra performanțele aspiratorului cu abur cât mai mult timp posibil.

 
4.Folosirea apei demineralizate

 

Cu excepția cazului în care instrucțiunile producătorului prevăd altfel, se recomandă utilizarea apei de la robinet. Una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când se utilizează un aspirator cu abur, este utilizarea apei demineralizate. Pentru unele modele de aspiratoare NU este recomandat deoarece riscă să deterioreze unele componente metalice ale boilerului.

 

5.Utilizarea accesoriilor potrivite

Fiecare model de aspirator cu abur este întotdeauna echipat cu o serie de accesorii foarte utile, proiectate special pentru a ușura și eficientiza curățarea anumitor suprafețe. Una dintre greșelile pe care trebuie să le evitați cand utilizați aspiratorul cu abur, este să nu folosiți accesoriile potrivite , cum ar fi periile pentru podelele delicate, periile pentru covoare și scari tapițate sau chiar duze de aspirare, foarte utile pentru aspirarea prafului și a altor resturi de pe suprafețele cele mai dificile.



aspirator abur polti
 

Dacă sunteți destul de norocoși să le aveți la dispoziție, de ce să nu le folosiți?

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!