Și totuși, cine a descoperit cafeaua? Noi îi mulțumim oricum!

Și totuși,  cine a descoperit cafeaua? Noi îi mulțumim oricum!

Astăzi vă spunem câteva legende despre descoperirea cafelei.


Una dintre cele mai cunoscute este cea a lui Kaldi, un cioban din Yemen, care și-a găsit caprele agitate si energice.
A văzut că sunt atrase de micile fructe roșii și a decis să ducă aceste boabe „magice” la o mănăstire pentru a le arăta starețului, care, crezând că sunt opera diavolului, le-a aruncat în foc. Datorită parfumului emanat, au fost imediat recuperate și călugării au pregătit un decoct care a putut să le dea energie.

Așa s-a născut băutura noastră iubită!


aromapolti

O altă legendă spune că un mare incendiu s-a extins pe un vast teritoriu al Abisinie care era acoperit cu plante de cafea, răspândind astfel aroma inconfundabilă la kilometri depărtare. În acest fel s-au putut cunoaște aceste fructe de pădure și posibila lor utilizare.

În sfârșit, vă spunem povestea lui Omar, un vindecător din orașul Mocha din Yemen.

A fost alungat din orașul său și s-a refugiat într-o peșteră din apropiere, trăind în dificultate și suferind de foame, până când a descoperit copaci mici cu fructe de pădure ciudate, prea tari pentru a fi mestecate.

Apoi a încercat să le prăjească și să le fiarbă cu apă; apoi a băut acest amestec și și-a recuperat energia care-l părăsise până la acel moment. A înțeles proprietățile energizante ale acestei băuturi și a oferit-o și unui călător slăbit și suferind, care a reușit să se întoarcă în mod miraculos acasă.

Vestea s-a răspândit imediat și Omar a fost primit înapoi în oraș ca un mare vindecător.

Indiferent de poveste, suntem cu siguranță foarte fericiți pentru această descoperire!

Suport clienti Program Linie Telefonica | Luni – Vineri:10:00 -17:00 Program Suport Online (Chat ) | Luni -Duminica 10:00 - 21:00

0744322276 suport@polti.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!