Vaporetto Lecoaspira

Serviciu Clienți

021 599 8888

 

 

Luni – Duminică 8 - 20

Ce este Vaporetto Lecoaspira si ce face el?

Este un aparat de curatat cu abur eficient si capabil sa curete orice suprafata lavabila. Este si un puternic aspirator cu filtrare prin apa care nu permite prafului si alegenilor sa se imprastie prin casa.

Cum functioneaza filtrul de apa?

Aerul impreuna cu murdaria, sunt directionate de Vaporetto Lecoaspira prin puternicul jet de abur, in recipientul de colectare generand un vortex in interiorul acestuia. Forta centrifuga generata de vortex, impinge impuritatile catre partea de jos a recipientului si le retine in interior fara a le imprasia inapoi in aerul din casa. Din acest motiv, sistemul de filtrare prin apa este recomandat pentru persoanele care sufera de alergii.

Pot sa curat doar cu abur?

Aburul uscat generat la temperatura inalta de Vaporetto Lecoaspira, penetreaza murdaria ca si cum ar fi sub forma lichida nu gazoasa. Cu ajutorul caldurii, detaseaza si dizolva murdaria si toate componentele acesteia: grasime, germeni, bacterii si acarieni de praf. Fara minerale si conductivitate electrica, neutralizeaza incarcatura statica a particulelor de praf distrugandu-le mai usor. 

Ce insemana abur uscat?

Aburul la presiune si temperatura inalta (120° C) este "uscat" deoarece curata fara a lasa urme de apa pe suprafete.

Care este diferenta dintre gama noua de Vaporetto Lecoaspira si modelele anterioare?

Am proiectat un nou furtun de abur si aspirare care este mai usor si mai flexibil, pentru a fi mai pratcic si mai usor de utilizat. Am adaugat functii noi: Eco - pentru a limita consumul de energie, Turbo Steam si Turbo Vacuum impotriva murdariei rezistente, Multifloor potrivita pentru toate pardoseli. 

Cum pot alege cel mai potrivit model pentru nevoile mele?

Utilizati butonul + COMPARA din pagina fiecarui product pentru a genera o comparatie intre modelele disponibile. Puteti evalua specificatiile tehnice, functiile si dotarea standard de accesorii. 

Ce pot sa curat cu un Vaporetto Lecoaspira?

Toate suprafetele lavabile: de la pardoseli la geamuri, aragazuri, elementele sanitare, saltele, draperii, covoare. Puteti curata cu abur suprafetele delicate cum ar fi pardoselile din lemn. Setati emisia de abur la nivelul cel mai redus si inainte de a curata efectuati un test pe o suprafata mai mica pentru a verifica reactia la abur (sau adresati-va producatorului).

In fisa tehnica am citit ca are o putere de 2.200/2.450W. Asta inseamna ca Vaporetto Lecoaspira este un  aparat de curatat cu abur cu o putere de 2.200/2.450W?

Vaporetto Lecoaspira este fabricat cu un motor foarte puternic si eficient si cu un boiler pentru emisia de abur. 2200/2450W este puterea TOTALA. Daca utilizati Vaporetto Lecoaspira doar ca un aspirator, puterea este de 1100W pentru modelele FAV20/70 si de 1350W pentru celelalte. Cei 1100W  Wati ramasi sunt utilizati pentru boiler.

Pardoseala mea este din lemn (sau piatra). Se poate curata cu abur? Ce trebuie sa fac?

Prtima data atasati laveta din dotarea standard pe peria pentru pardoseli si asigurati-va ca uilizati racletele potrivite. Daca aveti un model cu programe automate sau functie pentru curatarea suprafetelor delicate, selectati programul sau activati functia si aspiratia va fi automat combinata cu o emisie delicata de abur. Daca avti un model fara programe automate, ajustati nivelul emisiei de abur la minimum si emiteti jetul de abur cu intermitente pentru a evita aplicarea in excces.

Pot sa aspir si sa curat cu abur in acelasi timp sau sa utilizez ambele functii separat? 

Da, aspirarea si emisia de abur sunt controlate separat si pot fi activate pe rand sau in acelasi timp.

Pot sa folosesc aburul si aspiratia imediat sau trebuie sa aspir inainte murdaria?

Pentru a curata pardoselile este necesar sa aspiram murdaria substantiala inainte si apoi sa completam curatenia activand ambele functii. Acest proces garanteaza cele mai bune rezultate de curatenie si igiena. 

Cand folosesc simultan functiile de emisie de abur si aspirare pentru a curata pardoselile, cateva picaturi mici de apa raman pe suprafata. Este normal?

Peria Vaporetto a fost proiectata sa curete si sa usuce suprafetele printr-o singura trecere. Daca suprafetele de lucru au o textura speciala sau sunt ondulate (sau placile de gresie nu au fost montate la acelasi nivel) pot ramane mici urme de apa. Va sugeram sa utilizati laveta din dotarea standard pentru a curata si usca in mod uniform.

Cand aspir apa sau lichide cateva urme raman pe pardoseala. Ce pot sa fac? 

Pentru a aspira lichid, asigutati-va ca ati setat puterea de aspirare la nivelul maxim (MAX pe maner) si mentineti functia de aspirare activa cateva secunde si dupa ce ati aspirat lichidul de pe suprafata, pentrua-i permite sa ajunga in recipientul de colectare.

Pentru ce sunt lavetele?

Lavetele incluse ar trebui atasate pe peria pentru pardoseli pentru a curata suprafetele mai delicate, daca sunt lavabile cu abur. Nu emiteti jetul de abur direct pe suprafetele delicate. Pentru anumite suprafete cu aspect neregulat cum ar fi placile de gresie, utilizarea lavetei va perimite sa curatati si sa uscati intr-un mod uniform, fara a lasa urme.

Pot spala lavetele in masina de spalat?

Da, toate lavetele sunt lavabile in masina de spalat la temperatura joasa (30°C). Nu folositi inalbitori, nu le calcati, lasati-le sa se usuce in mod natural.

Ce accesorii pot conecta la Vaporetto Lecoaspira?

Toate accesoriile pot fi gasite in sectiunea Accesorii pentru Vaporetto Lecoaspira. Daca aveti un model cu programe automate si doriti sa utilizati fierul de calcat optional, Steam Disinfector sau accesoriul Steam Mop, nu uitati sa selectati programul Fier de calcat.

Pot curata boilerul?

Daca aveti un model cu dop de siguranta la boiler, puteti clati boilerul asa cum este descris in  manualul de instructiuni. Daca aveti un model cu autonomie de lucru nelimitata, va sugeram sa efectuati operatiunile de intretinere intr-o unitate service autorizata Polti. Pentru a mentine buna functionare a echipamentului, va recomandam sa utilizati intotdeauna Kalstop: un produs organic, biodegradabil si non-toxic,care previne depunerile de calcar care se formeaza in interiorul boilerului. 

Pot curata peria pentru pardoseli?

Da, puteti clati peria direct sub jetul de apa si sa o lasati sa se usuce in mod natural sau cu ajutorul unei carpe. 

Cum pot curata filtrele?

Toate filtrele pot fi curatate simplu, direct sub jetul de apa. Toate componentele filtrului de apa pot fi imediat montate la loc fara a astepta sa se usuce. Filtrul Hepa trebuie lasat sa se usuce in mod natural in jur de 24 de ore.

Furtunul de aspirare este murdar si s-a blocat, ce pot sa fac?

Setati puterea de aspirare la nivelul maxim si aspirati apa curata dintr-un recipient pentru a inlatura murdaria blocata in tevi si furtun.