Vaporella

Serviciu Clienți

021 599 8888

 

 

Luni – Duminică 8 - 20

Ce inseamna fier de calcat cu generator de abur (cu boiler) si cu ce este diferit fata de fierul de calcat conventional?

Un fier de calcat cu generator de abur (cu boiler) consta intr-un fier de calcat conectat la un boiler unde este generat aburul la presiune inalta. Aburul trece prin fierul de calcat cand este gata de utilizare si presiunea boilerului este mare. Din acest moriv aburul oferit de un boiler sub presiune este diferit de aburul din fierul de calcat conventional. Aburul este uscat fara urme umede, jetul este mai puternic deoarece a fost produs sub presiune. Fierul de calcat conventional, calca prin umezire: mai multa umezeala uda tesaturile. Aburul Vaporella este atat de puternic incat trece prin fibrele tesaturilor si permite calcarea prin mai multe straturi de material.

De ce are talpa lui Vaporella orificiile pentru abur concentrate in varf?

Vaporella este un fier de clcat cu boiler: calca cu presiunea aburului generat in ionteriorul boilerului. Aburul produs este PUTERNIC si USCAT si gratie presiunii cutele sunt indreptate. Fiarele de calcat Polti au orificiile concentrate in varful talpii pentru a permite aburului sa fie mai puternic si mai concentrat pentru a penetra tesatura mai usor si a indrepta cutele mai repede. Restul talpii face ca efectul aburului sa fie permanent si usuca tesatura. Cu fierul de calcat Vaporella este suficienta o trecere pentru rezultate foarte bune in cel mai scurt timp.

Cum calc cu un fier de calcat cu generator de abur?

Fierul de calcat cu generator de abur (cu boiler) si fierul de calcat conventional sunt doua sisteme diferite care utilizeaza tehnologii diferite:

  • Cu fierul de calcat clasic miscam aparatul in fata si inapoi. Aburul trebuie emis pe intreaga suprafata a talpii si talpa incinsa usuca si indreapta cutele. Din acest motiv are orificii pe intreaga suprafata. 
  • Cu fierul de calcat cu generator de abur (cu boiler) doar trecem o data peste material: partea cu orificii intinde cutele prin injectia de abur si cu restul talpii se asigura efectul permanent. Din acest motiv orificiile sunt concentrate in varful talpii si timpul de calcat este redus la jumatate.

De ce este talpa facuta din aluminiu?

Aluminiul este un bun conducator de caldura si conductivitatea termica este indiscutabil mai mare decat cea a otelului (doar cuprul si argintul sunt mai bune decat aluminiul). Daca un material are o buna conductivitate termica, caldura va fi distribuita in mod egal pe intreaga suprafata. Din acest motiv bucatarii renumiti folosesc ustensile din cupru sau aluminiu, niciodata din otel. Buna conductivitate ne asigura ca mancarea nu se va arde intr-o parte si va ramane negatita in alta. De asemenea, aluminiu este si mult mai usor, usurandu-ne si noua munca.

Da, dar aluneca acesta pe material?

Problemele de alunecare apar la fierul de calcat conventional unde talpa trebuie sa fie foarte incinsa pentru a usca umezeala si din acest motiv se poate lipi de material. Cu un fier de calcat profesional alunecarea maxima este garantata de presiunea aburului pe orice material, chiar si pe cele delicate. Jetul de abur formeaza un fel de amortizare care ridica talpa deasupra materialului astfel incat fierul se alunece usor peste acesta. Pentru a experimenta acest lucru, luati o Vaporella cu sistem de emisie abur continuu, porniti-o si si asezati-o pe masa de calcat. Impingeti-o doar cu un deget si fierul va aluneca ca si cum ar fi pe roti. 

De ce este manerul fabricat din pluta?

Daca veti calca mult timp, pluta este materialul perfect care va garanteaza confortul datorita efectului de izolare si ventilare. Mana dumneavoastra nu se va incalzi si nu va transpira.

De ce consuma Vaporella mai putina energie?

Vaporella consuma mai putina energie deoarece este mai eficienta. Am vazut deja cum aluminiu conduce mai bine caldura si in acest fel se incalzeste mai repede. Este valabil pentru talpa fierului si pentru boiler. De aceea, elementii de incalzire din boilerul Vaporella sunt confectionati din aliaj de lauminiu si consuma mai putina energie decat un boiler din otel. Dupa mai multe ore de calcat, diferenta este vizibila, mai ales la factura de energie.  

Depunerile de calcar corodeaza?

Calcarul nu corodeaza dar in timp poate astupa orificiile de abur reducand intensitatea si presiunea aburului. Pentru a preveni aceasta problema, mentineti boilerul in conditii optime efectuand clatiri periodice (la modelele cu dop de siguranta sau cu sistem No Calc) si utilizati 50 % apa de la robinet si 50 % apa demineralizata sau adaugati Kalstop in apa pentru a preveni calcarul in mod natural. Este interzisa folosirea apei distilate, a apei condensate, a parfumului, a apei de poaie, a apei de baterie, a apei de la aerul conditionat. Nu utilizati substante chimice sau detergenti!

Cat timp pot sa calc?

Fierul de calcat cu abur garanteaza rezultate profesionale si rezolva si problema alimentarii continue cu apa. Autonomia boilerului depide de capacitatea sa. Cand boileruil este gol, trebuie sa opriti aparatul si sa eliberati presiunea pentru a putea desface dopul de presiune patentat Polti.

Dar cine o produce?

Doar Polti produce Vaporella. In toate tarile sunt garantate siguranta, calitatea si operatiunile de service prin 30 de ani de experienta de la inventatorul fierului de calcat cu abur pentru uz casnic si in acelasi timp lederul european in productia de aparate pentru curatenie cu abur si statii de calcat cu boiler.