Steam Disinfector

Serviciu Clienți

021 599 8888

 

 

Luni – Duminică 8 - 20

Ce este Polti Steam Disinfector?

Polti Steam Disinfector este un accesoriu care se conecteaza la Vaporetto sau Vaporetto Lecoaspira pentru a dezinfecta suprafetele si mobilierul din casa. Produce un abur uscat si saturat, supra incalzit la 180°C in combinatie cu HPMed. Steam Disinfector este rezultatul cercetarilor si dezvoltarilor extinse de la Polti Sani System: un echipament profesional dezvoltat in colaborare cu Facultatea de medicina a Universitatii din Pavia. Tehnologia a fost reproiectata, adaptata si incorporata intr-un nou produs de uz casnic; Steam Disinfector.

Ce inseamna dezinfectare?

Scopul dezinfectarii este de a reduce virusurile pana la nivelurile de siguranta. Inainte de a fi dezinfectate, suprfetele trebuie curatate, deoarece prezenta prafului si a murdariei ar putea cera o bariera de protectie a microorganismelor. Dezinfectarea este importanta deoarece microorganismele prezente in casa noastra (pe manerele usilor, suprafetele de lucru din bucatarie, instalatiile sanitare, canapele si saltele), pot fi purtate cu mainile pe fata unde sa intre in contact cu ochii, nasul si gura cauzand infectii.

Care este diferenta dintre aburul emis de Steam Disinfector si cel emis de Vaporetto sau Lecoaspira?

Aburul produs de Vaporetto sau Lecoaspira este uscat si saturat generat in boiler la o temperatura de pana la 120° C. Acest abur contine un anumit numar de particule de apa care permit curatarea in profunzime, actionand ca un solvent asupra murdariei. Aburul generat de Polti Steam Disinfector este uscat si saturat supraincalzit la o tmperatura de pana la 180° C. Este supraincalzit in duza speciala care are o camera de expansiune controlata cu un schimbator de caldura (patentat international de catre Polti), pentru a produce un abur fara ncio particula de apa, special pentru dezinfectare.

Nu este suficient aburul lui Vaporetto si Lecoaspira pentru a dezinfecta suprafetele?

Vaporetto si Lecoaspira produc abur perfect pentru curatenie: abur uscat la o temperatura de pana la 120°C continand un numar redus de particule lichide. Temperatura si lichidul acestui abur, ajuta la dizolvarea murdariei, un aspect esential al curateniei. Aburul este eliberat sub presiune inalta pentru a dizloca murdaria de pe suprafete, rezultand emisia rapida a aburului si scaderea inevitabila a temperaturii. Acest lucru este ideal cand facem curatenie dar nu este potrivit pentru dezinfectare. Steam Disinfector  supraincalzeste aburul pentru dezinfectie pana la 180°C si practic nu contine nicio particula lichida. Aburul este emis in mod egal sub forma de nor care inconjoara suprafetele care trebuiesc dezinfectate si mentine temperatura aburului ridicata. O dezinfectare sigura nu trebuie sa implice niciun contact cu suprafata, pentru a preveni mutarea microbilor dintr-un loc in altul. Acest lucru este posibil doar cu ajutorul lui Steam Disinfector, din moment ce aburul este emis de la o distanta de aproximativ 10 cm fara a intra in contact direct cu suprafetele de lucru.

Pot sa folosesc Steam Disinfector pentru a dezinfecat aerul?

Folositi Steam Disinfector pentru a dezintecta doar suprafetele. Trebuie tinut la o distanta de aproximativ 10 cm de suprafata pentru a ne asigura ca aburul ajunge la temperatura recomandata, pentru a garanta dezinfectarea adecvata. Pe masura ce se mareste distanta fata de duza de emisie, temperatura aburului scade inevitabil si nu mai este posibil da dezinfectam in mod adecvat. Aburul (inclusiv cel de la Vaporetto sau Lecoaspira) ajuta intodeauna la imbunatatirea calitatii aerului. Procesul fizic simplu de emitere a aburului in aer, cauzeaza oprirea germenilor si a prafului care plutesc in aer. 

Pot sa folosesc Steam Disinfector daca nu am un Vaporetto sau Lecoaspira?

Steam Disinfectortrebuie conectat la un Vaporetto sau Lecoaspira pentru a dezinfecta. Steam Disinfector este un accesoriu care supraincalzeste aburul pana la  180° C dar nu poate produce abur de unu singur, deoarece nu are boiler. De aceea Steam Disinfector trebuie conectat intotdeauna la un generator de abur cum ar fi Vaporetto or Lecoaspira, pentru ca aburul sa poate fi supraincalzit de catre aceste doua generatoare de abur. 

Cum se coencteaza Vaporetto or Lecoaspira la Steam Disinfector?

Sunt produse doua versiuni ale Steam Disinfector pentru a fi conectate cu   Vaporetto sau Lecoaspira. Ambele versiuni ofera aceleasi functionalitati si performante, difera doar sistemul de conectare. Pot fi conectate doat modelele de Vaporetto sau Lecoaspira cu priza detasabila. 

Unde pot folosi sistemul Steam Disinfector? In ce locatii?

Puteti folosi Steam Disinfector pe toate suprafetele expuse la risc de contaminare microbiana (manere de usi, suprafete, valize, telefoane, mobilier). Partile din casa care necesita dezinfectare sunt baia si bucataria, datorita prezentei apei si a mancarii, care pot produce bacterii si ciuperci pe mese si pe alte suprafete. Canapelele, pernele si saltelele au de asemenea risc ridicat datorita contactului prelungit cu oamenii si prezentei acarienilor, care pot provoca alergii si probleme respiratorii. Este important sa nu neglijam obiectele si incaperile care intra in contact cu animalele de companie, care aduc o multime de microorganisme de afara in casa.Este important sa utilizati Steam Disinfector pentru a dezinfecta incaperile folosite de persoane cu sistem de aparare redus cum ar fi copii si persoanele in varsta, persoanele cu astm si persoanele cu sistemul imunitar afectat, pentru a reduce prezenta bacteriilor, ciupercilor si virusurilor care pot cauza probleme serioase, afectand sistemul respirator, digestiv si pielea.

Pot dezinfecta frigiderul cu sitemul Steam Disinfector?

Puteti curata interiorul si exteriorul frigiderului cu Steam Disinfector. Scoate-ti frigiderul din priza, indepartati mancarea si curatati mai intai suprafata.

Ce este HPMed, pentru ce se foloseste?

HPMed este un detergent ce trebuie insurubat pe duza de emisie a lui Steam Disinfector. Este ambalat in sticlute de 50 ml, la trecerea aburului prin duza se aspira parte din lichidul din sticluta si se amesteca cu aburul care iese. HPMed este compus din apa, alcool, minerale anorganice si surfactanti non-ionici. HPMed este un adjuvant in operatiunea de dezinfectare cu abur, gratie functiilor sale, este capabil sa capteze mirosurile.

Pot sa folosesc Steam Disinfector fara HPMed sau sa-l inlocuiesc cu alt produs?

Nu puteti utliza Steam Disinfector fara sa atasati sticluta de HPMed deoarece sistemul Steam Disinfector este format din doua componente: abur uscat, saturat si supraincalzit si HPMed. Polti nu certifica eficienta sistemului Steam Disinfector in alte conditii decat cele recomandate. Sistemul Steam Disinfector nu permite utilizarea altor produse decat HPMed. Testele clinice au fost efectuate utilizand combinatia de abur supraincalzit si HPMed. 

Pot utiliza Steam Disinfector in prezenta copiilor, persoanelor in varsta sau a animaleor de companie?

Puteti utiliza Steam Disinfector chiar si in prezenta copiilor, persoanelor in varsta, sau a persoanelor cu probleme de sanatate. Nu este nesar sa goliti camera de oameni si animale deoarece combinatia de abur supraincalzit si HPMed a fost testata dermatologic.

De ce este important sa mentinem nivelul contaminarii microbiene la un nivel de siguranta?

De fiecare data cand intrati in casa, aduceti o cantitate imensa de bacterii si microorganisme de afara, din locuri aglomerate, din mijloacele de transport sau de la locul de munca. Aceste microorganisme sunt depozitate pe suprafetele din casa unde se inmultesc cauzand des infectii persoanelor care intra in contact cu ele, in special celor care au un sistem de aparare slabit: copii mici, batranii, persoanele cu astm sau cu probleme de sanatate. Infectiile patalogice care se dezvolta ca rezultat al contactului cu microorganismele, pot afecta sitemul respirator, digestiv si pielea.

Poate sistemul sa previna gripa sezoniera?

Steam Disinfector a fost testat impotriva virusului de gripa si si-a dovedit eficienta, a fost capabil de distruga in doar 15 secunde, mai multe virusuri decat solicita legislatia europeana. Steam Disinfector reduce contaminarea virala si microbiana a suprafetelor pentru a preveni transmiterea gripei A, B si C care pot avea efecte serioase asupra persoanelor sensibile. 

Este Steam Disinfector eficient impotriva acarienilor de praf si alergenilor? Este recomandat pentru cei care sufera de alergii?

Aburul ofera o solutie eficienta pentru problema acarienilor de praf, scabie si alergenii pe care acestia ii produc. Este valabil pentru aburul lui Vaporetto sau Lecoaspira si pentru aburul uscat, saturat si supraincalzit emis de catre Steam Disinfector. Persoanele alergice la praf ar trebui sa foloseasca aburul pentru a elimina sursele alergiilor lor: acarienii de praf si alergenii pe care acestia ii produc.